Les multes poden anar dels 850 euros a els 1.501 en casos de reincidència i fins a 3.000 euros quan s’abandonen elements voluminosos a l’espai públic

L’Ordenança estableix que les multes es puguin canviar per treballs comunitaris, a petició de les persones sancionades.

També els establiments comercials han estat objecte d’inspecció per detectar comportaments que poden afectar el conjunt de la ciutadania i que també estan recollits a l’Ordenança.

Fins al mes d’octubre de 2023, s’han imposat sancions a més d’una trentena d’establiments.

TREBALLS COMUNITARIS

L’Ordenança General de Convivència Ciutadana permet substituir per feines socials les multes d’actes incívics.

La mesura té com a objectiu aconseguir que la persona sancionada reflexioni sobre les conseqüències dels seus actes a nivell personal i a nivell comunitari, fomentant un canvi d’actitud.

Des de començament d’any, 428 persones s’han adherit a aquest programa.

RECICLAR EL 60% DE TOTS ELS RESIDUS EL 2030

L’ús adequat dels contenidors i el correcte reciclatge dels residus és prioritari pels importants costos mediambientals que suposa.

Per aquest motiu, un dels objectius marcats per la Unió Europea és aconseguir reciclar adequadament el 55% de tots els residus el 2025 i el 60% per al 2030.

Els Estats que no compleixin seran sancionats (i aquests traspassaran les sancions a les comunitats autònomes i elles als municipis). Cornellà és lluny d’aconseguir aquests objectius, ja que actualment el percentatge de recollida selectiva està al voltant del 32%.

L’adequat ús dels contenidors, així com la utilització de serveis municipals com la Deixalleria, les deixalleries mòbils, les Re-Parades o l’espai Re-Utilitza són recursos al nostre abast per reciclar adequadament.

ESPAI REUTILITZA, UNA FUNCIÓ SOCIAL

Aquest espai, ubicat a la Deixalleria, té com a objectiu reutilitzar objectes en bon estat de conservació i funcionament per poder allargar-los la vida.

Els objectes es destinen prioritàriament a cobrir necessitats bàsiques de persones en situació de vulnerabilitat i usuàries dels serveis socials de Cornellà.

Els objectes estan disponibles per a aquests usuaris durant 4 mesos i posteriorment es posen a la disposició de la ciutadania en general. Entre els objectes que s’hi deixen destaquen utensilis per a la llar, electrodomèstics, material esportiu, joguines, etc.

Font: Ajuntament de Cornellà 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here