L’Avenç de Cornellà, Associació per al patrimoni històric i la cultura, va entrar a formar part de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, en la reunió de la Junta de Govern de la Coordinadora celebrada el passat mes d’octubre. El Centre d’Estudis Locals de Sant Vicenç dels Horts ha estat acceptat com a nou membre de la Coordinadora en la reunió que ha tingut lloc aquest dissabte, 2 de desembre, a Vilafranca del Penedès.

La CCEPC està formada ara per 138 centres de tots els Països Catalans. Hi figuren des de petits centres locals a entitats de gran tradició i capacitat com  el Centre de Lectura de Reus, l’Institut d’Estudis Ilerdencs o l’Institut Menorquí d’Estudis. També en forma part la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, integrada per 35 centres, i que ha estat considerada pel nou conseller de Cultura de la Generalitat, de Vox, com un dels adversaris als que el Govern valencià nega a partir d’ara qualsevol tipus de suport.

Per part del Baix Llobregat, forma part de la Junta de Govern de la CCEPC, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, representat pel santfeliuenc Jaume Bosch. També son membres de la Coordinadora els Amics del Museu de Pallejà, el Centre d’Estudis Beguetants, el Centre d’Estudis de Gavà, el Centre d’Estudis Martorellencs, el Centre d’Estudis Santjustencs, el Grup d’Estudis d’Esplugues i el Grup de Recerca de Cervelló, a més de les dues entitats de Cornellà i Sant Vicenç dels Horts que s’hi acaben d’adherir.

Font i fotografia: CCEPC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here