El dimecres, 7 de febrer, a les 7 de la tarda, s’inaugura al Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat, l’exposició itinerant “On són? 85 anys d’exhumacions de fosses comunes de la guerra civil a Catalunya”.

La mostra vol ser un homenatge i un reconeixement a les persones que tenen familiars no localitzats. Consta de sis àmbits que tenen com a eix central les fosses comunes, els desapareguts i les famílies.

Aquest tema va ser considerat tabú durant molts anys. No va ser fins el 2009, amb l’arribada de les esquerres al Govern de la Generalitat, que el Parlament de Catalunya va aprovar la llei impulsada pel conseller Joan Saura sobre la localització i la identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista i la dignificació de les fosses comunes. Des de llavors els diversos Governs han impulsat la tasca d’exhumacions i dignificació de les fosses. Però encara en queden moltes per localitzar: es calcula que només un 10% han estat obertes (a la fotografia).

L’exposició està organitzada per las Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat i la Generalitat de Catalunya. Té el suport del Consell Comarcal, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, l’Ajuntament de Sant Feliu i la Diputació de Barcelona.

L’exposició es podrà visitar fins el 15 de març de 10 a 14 hores i 16 a 21 hores.

Font: Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here