L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) redueix aquest dilluns, 11 de març, la pressió de l’aigua de les aixetes a Begues ( a la fotografia), Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Sant just Desvern.

Tots cinc municipis superen el llindar diari estipulat de 200 litres per habitant i dia, el màxim permès en la fase d’emergència per sequera. S’afegeixen a Cervelló, que ja pateix la mesura des del passat mes d’octubre: segons ha declarat l’alcalde d’aquesta localitat, José Ignacio Aparicio, a Catalunya Ràdio,  les mesures adoptades han permès rebaixar el consum d’aigua però aquest encara es troba per damunt dels 240 litres per habitant i dia.

En cas de que continuï la situació de sequera la mesura es podria ampliar a altres municipis de la comarca, prioritzant els que tenen dotacions més elevades.

La pluja caiguda durant el cap de setmana a tot el Baix Llobregat ha estat abundant (a Torrelles de Llobregat, per exemple, s’havien registrat 66 litres per metre quadrat fins a quarts de cinc de la tarda de dissabte) però és totalment insuficient per revertir la situació de sequera.

Font: AMB

Fotografia: Tot Catalunya

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here