Hi ha 107 persones afectades per un expedient de regulació d’ocupació, cap d’elles per extinció del contracte laboral

L’Observatori comarcal actualitza les dades mensuals del mercat de treball del Baix Llobregat i destaca la disminució dels demandants d’ocupació, l’atur registrat i l’augment dels llocs de treball respecte gener de 2024.

Pel que fa la variació anual (febrer 2023), creixen els demandants no ocupats (+224, +15%) i disminueix, significativament, la resta de demandants (-2.862, -19,5%).

L’atur al Baix Llobregat tanca febrer amb 33.794 persones i una variació negativa del 5% i 2.050 persones menys que abans de la pandèmia.

Serveis socials sense allotjament (+131, +29%) i serveis de tecnologies de la informació (+122, +46%) són les activitats econòmiques que registren un major creixement de l’atur. Cal destacar, però, que les activitats relacionades amb l’ocupació (majoritàriament persones que provenien d’ETT) i fabricació de vehicles de motor eren les activitats majoritàries entre la resta de demandants d’ocupació (persones que cerquen feina però que no són aturades registrades ni demandants no ocupats).

El nombre de llocs de treball a la comarca creix respecte gener amb 1.441 llocs de treball més. Aquest augment situa l’afiliació total al Baix Llobregat en 360.844 afiliacions a tots els règims de cotització.  L’ocupació de la comarca  creix un 14% respecte febrer del 2019, abans de l’inici de la pandèmia.

Amb 3 Expedients de Regulació d’Ocupació, la comarca registra 107 persones afectades per un ERO el mes de gener de 2024. El 83% de les persones afectades pels procediments autoritzats són de suspensió de jornada i el 17% de reducció de jornada.

El Baix Llobregat no registra EROs d’extinció. mentre l’Àrea Metropolitana de Barcelona en registra 229 (43% del total) i a hi ha Catalunya 321 (35% del total) persones afectades per un expedient d’extinció del contracte laboral.

Les activitats econòmiques amb persones afectades per un ERO aquest mes són indústries manufactureres (99 persones, 92,5% del total) i educació ( 8 persones , 7,5% del total).

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat (Consell Comarcal del Baix Llobregat)

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here