“L’objetiu de l’ajuntament d’Olesa de Montserrat “serà continuar reclamant millores en el servei residencial i, si no ho aconseguim, demanar el tancament”. Aquesta contundent frase la va pronunciar l’alcalde de la ciutat, Jordi Parent, d’ERC, en nom de l’equip de govern municipal format pels republicans i pel Bloc Olesà-CUP, el passat dijous 14 de març, al local de l’Associació de Veïns  Oasis (a la fotografia).

El motiu de la reunió era, segons fonts municipals, “abordar les problemàtiques relacionades amb la convivència i la situació dels residents de la residència de salut mental d’Oasis”.

El passat mes d’octubre l’Ajuntament, davant la pressió de les queixes d’un sector de veïns, va demanar a la Generalitat “mesures decisives per donar resposta als problemes de civisme i convivència que hi ha a la residència d’Oasis amb un trentena d’usuaris de la Residència de Salut mental de la urbanització, que té regim obert”. Segons l’alcalde Parent, “la sorpresa va ser majúscula perquè en la reunió amb els veïns ens vam donar compte de la magnitud de la tragèdia”.

A la reunió d’aquest mes de març, cinc mesos després de la primera, l’alcalde Jordi Parent va explicar les mesures aplicades pel consistori, com la major presència de la Policia Local al barri. A la trobada, a més de l’alcalde, hi van assistir el primer tinent d’alcalde, Marc Serradó, de la CUP, regidor de Salut Pública, i Jordi Martinez, regidor de Benestar Social i Seguretat ciutadana, també del Bloc-CUP. El Govern de la Generalitat, d’ERC, hi va enviar Marta Massegué, directora dels Serveis Territorials de Drets Socials, i Jaume Aspa, responsable del sector del Baix Llobregat Nord del Departament de Drets Socials. Massagué va explicar que la residència de salut mental Oasis és “un centre privat que no rep cap subvenció per concertació de places però acreditat per la Generalitat”.

L’alcalde va afirmar que s’incrementarà encara més la presència policial i va acabar fent l’advertiment de que l’Ajuntament podria demanar el tancament de la residència “si la presència del centre continua alterant la convivència al barri”. En cas que es clausurés la residencia, caldria, òbviament, estudiar quin seria el destí de les trenta persones que hi reben atenció.

Font i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here