La seu d’Espluga Viva acollirà aquest dilluns, 8 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, la presentació del llibre del cantautor Pau Alabajos “Vicent Andrés Estellés. La veu d’un poble” ( Ed. Sembra, 2024).

L’acte serà presentat per Jaume Marfany i comptarà amb la presència de l’autor, Pau Alabajos. Pocs poetes han tingut una incidència social i cívica com Vicent Andrés Estellés amb els seus versos al nostre país. Joan Fuster el qualificà com “el millor poeta valencià des d’Ausiàs March”. Els músic i escriptor Pau Alabajos ens acosta amb aquesta primera biografia al recorregut vital del poeta amb motiu de la celebració del seu naixement.

L’aparició del llibre coincideix amb la polèmica provocada per l’actitud de PP i Vox al País Valencià que es neguen a commemorar l’efemèride en el marc de la seva campanya contra la llengua i la cultura catalanes i contra la cultura en general. En sentit contrari, el passat dia 20 de març, al ministre de Cultura del govern central, el català Ernest Urtasun, anunciava a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, l’adhesió de l’executiu a la commemoració del centenari del poeta de Burjassot, acompanyat de la filla de l’escriptor, Carmina Andrés, en un acte organitzat per la plataforma Profundació Vicent Andrés Estellés.

El 22 d’abril a Sant Feliu

Pau Alabajos va actuar el passat dia 16 de març a Sant Feliu de Llobregat i ho farà aquest proper dimecres, 10 d’abril, a la sala Luz de Gas, de Barcelona, en el marc del festival Barnasants. Alabajos també presentarà el seu llibre a Sant Feliu de Llobregat, a l’Ateneu, el dia 22 d’abril, vigília de Sant Jordi.

Font: Espluga Viva

Fotografia: Sembra

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here