El 23 d’abril del 2012 va néixer el diari digital del Baix Llobregat elBaix.cat, amb la voluntat de nodrir als baixllobregatins i baixllobregatines de noticies de proximitat i sobre la realitat de la comarca.

Una aposta per ser el centre del nostre propi univers comunicatiu i no viure a l’ombra de Barcelona. I per assolir aquest objectiu, hem perseguit intensament l’actualitat de la comarca durant aquests dotze anys.

elBaix.cat informa sobre el què passa als 30 municipis que conformen el Baix Llobregat, des de Collbató al Prat, i ho fem en català com una demostració que també en aquesta comarca es pot fer informació competitiva en la nostra llengua. No va ser casualitat néixer per Sant Jordi!

Prioritzem les informacions sobre política, cultura, sindicalisme, feminisme o ecologisme, intentant fugir de les notícies generalistes a les que donem una visió comarcal, i posant-nos al servei de les entitats i organitzacions de la comarca, en especial, de les que es veuen obligades a reivindicar millors condicions de feina o a lluitar per a què l’urbanisme i les infraestructures no acabin amb el nostre entorn natural.

Des de 2023 formem part orgullosament, del Catalunya Metropolitana, on hem sumat el nostre esforç al d’altres mitjans locals i nacionals per elaborar un diari editat de forma col.laborativa per disset mitjans de comunicació i la Fundació Periodisme Plural.

Dotze anys després d’aquell naixement, renovem el nostre compromís i agraïm la fidelitat dels nostres lectors i lectores.

L’equip d’elBaix.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here