Comuns ha celebrat avui un acte a El Prat de Llobregat on han participat la Portaveu de Comuns al Congrés, Aina Vidal; el Ministre de Cultura dels Comuns, Ernest Urtasun; l’Alcaldessa de Barcelona 2015-23 i presidenta del grup municipal, Ada Colau; el número dos per Barcelona i Alcalde d’El Prat, Lluís Mijoler, i la cap de llista a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach

Albiach ha aprofitat la presència al delta del Llobregat per centrar la seva intervenció en la lluita contra el canvi climàtic i les polítiques de sostenibilitat que necessita la Catalunya que ve. 

En aquest sentit, ha retret a Aragonès “haver cedit aquestos anys a totes les condicions que li han posat Fomento i el PSC” i també a Salvador Illa, frivolitzar amb les polítiques climàtiques: “no sembla un líder polític del segle XXI, sembla el president d’una cimentera dels anys 80, s’assembla més a García-Page que a Teresa Ribera”.

En aquest sentit ha fet una crida “a tota aquella gent que sap que no tenim planeta B, que volen més trens i menys avions: anem a votar el 12 de maig, perquè el futur del país està a les nostres mans, i el vot als Comuns és una garantia per no ampliar l’aeroport del Prat!”.

En la mateixa línia, Ada Colau ha comentat que no oblidarà mai “les reunions a porta tancada on el PSC, ERC i Junts tenien el mateix discurs en defensa de l’ampliació de l’Aeroport, només els Comuns ens vam plantar” i ha afegit que “en el nostre nom ni s’ampliarà l’Aeroport ni es construirà el Hard Rock”.

És per això que ha apel.lat a totes les persones progressistes: “és molt important que la gent d’esquerres voti per impedir la deriva cap a la dreta del PSC, el vot a Comuns garanteix que es facin polítiques d’esquerres des del govern de Catalunya”.

Seguidament, Ernest Urtasun, ha explicat que “la fermesa és una de les característiques de Comuns: fermesa en la defensa de l’habitatge, que a Ada Colau li ha costat enfrontar-se al lawfare dels lobbies i fermesa amb l’emergència climàtica com ha demostrat la Jéssica enfrontant-se als interessos de La Caixa per aturar el Hard Rock”.

A més a més, en referència al Premi Nacional de Tauromàquia, el Ministre ha demanat al PSC “que ens acompanyin en la defensa del benestar animal votant en contra al Senat del Premi Nacional de Tauromàquia, un premi que no representa la majoria social del país”.

Per la seva banda, Aina Vidal, ha aprofitat per explicar que “aquest maig decidim entre el totxo, la precarietat i la contaminació o la indústria verda i l’aposta pels serveis públics. Votem pel que volem que passi. Votem per les persones treballadores que hem suportat a Catalunya aquesta dècada de paràl·lisi”

Finalment, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha conclòs enviant un misatge als catalans i catalanes que es consideren socialistes: “si el que voleu és un model del segle passat, seguiu votant al senyor Illa. Però si el que voleu és el progrés i treballar per un futur millor, el que heu de fer és votar Comuns”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here