El diumenge 9 de juny Molins de Rei serà l’escenari de la sortida de la Volta a Catalunya femenina. Una primera edició que portarà els millors equips i corredores del món. La cursa també passará per diverses localitats baixllobregatines com Gavà o Begues

Aquest 29 de maig, l’Ajuntament de Molins de Rei i l’equip de la Volta a Catalunya van presentar els detalls del que serà la sortida de la tercera etapa. A l’acte hi va assistir, l’alcalde de la localitat, Xavi Paz, el regidor d’Esports, Gerard Corredera, el director general de la Volta, Rubèn Peris, la responsable esportiva de la Volta, Patricia Ortega, el Diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Xavi Amor, el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Josep March, i dues ciclistes, Andrea Soldevilla i Marta Torà.

Es tracta de la primera edició per etapes de la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, prova internacional de categoria UCI 2.1,que portarà al nostre territori un esdeveniment esportiu de primer nivell mundial. L’esdeveniment tindrà lloc entre el 7 i el 9 de juny i Molins de Rei serà l’escenari de la sortida de l’última etapa, del diumenge 9 de juny.

La tercera etapa suma 86,6 km, on el paisatge del Baix Llobregat i el Penedès en seran protagonistes, acabant a la ciutat de Barcelona.

L’alcalde, Xavi Paz, va començar el discurs dient que “avui vull posar en valor que estiguem diverses administracions, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Molins de Rei, conjuntament amb una entitat de renom com és la Volta a Catalunya, perseguint un objectiu: promocionar l’esport femení i fent història amb una prova femenina per etapes. Es tracta d’un salt qualitatiu rellevant, ja que les noies que s’inicien ara en el ciclisme tindran referents amb les quals es podran emmirallar”.

També va afirmar que “acollir una prova d’aquest nivell ens ajuda a promocionar l’esport femení i també el municipi i els projectes de la vila, com pot ser el futur Museu del Renaixement”.

En aquest sentit, el regidor d’Esports, Gerard Corredera, va agraïr a la Volta per la confiança i va assegurar que “és un orgull formar part d’aquesta prova que comença un nou camí”, assegurant que “farem tot el possible perquè sigui un èxit i els molinencs i molinenques estiguin orgulloses”.

La sortida serà el diumenge 9 de juny, a les 11.20 h, al parc de la Mariona de Molins de Rei. Prèviament hi haurà una matinal on els molinencs i molinenques podran gaudir d’activitats.

El Parc de la Mariona, un dels punts de reunió de famílies gràcies a les extenses àrees infantils, zona d’esport i oci del municipi, servirà per acollir-hi l’anomenat control de signatures de les corredores, pas previ a la sortida de la prova per on les ciclistes hauran de passar abans de la sortida, i els equips seran presentats davant dels assistents. Una bona oportunitat per veure de ben a prop a les millors ciclistes del món.

El director general de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, va destacar l’aposta del municipi per acollir l’esdeveniment: “El suport dels municipis que són seus d’arribada o sortida de la prova, és un pilar fonamental en la consolidació d’una prova històrica com la Volta. Si a més a més, ja ens han fet confiança en anteriors edicions, com ha sigut el cas de Molins de Rei, que ens rebia fa només un any amb la prova masculina, l’alegria és doble en veure el seu compromís amb la primera edició de la prova femenina”.

La Volta Ciclista a Catalunya Femenina també passarà per Gavà, pels volts de les 13 hores procedents de Begues i enfilaran en sentit baixada l’avinguda de Joan Carles I, on s’ha previst que hi hagi un sprint a l’alçada del supermercat Mercadona. A partir d’aquí seguiran fins agafar la B-210 i la B-204 en direcció al Prat i tot seguit prendran la C-31 fins arribar a Barcelona com a destí final.

Font: Ajuntament de Molins de Rei. Imatge: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here