El Ple de la Diputació de Barcelona es va pronunciar ahir, arran de mocions presentades pels diferents grups, a favor de la dimissió de la delegada el Govern central, en contra del projecte de la LOMCE i de l’obligatorietat del casc per als ciclistes en entorns urbans, i a favor de la protecció de la conca del riu Besòs i de la promoció de plans d’ocupació local

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]ixí, CiU, PSC, ICV-EUiA-EPM i ERC van votar a favor d’una moció, formulada per ICV-EUiA-EPM i PSC, en què es demanava la dimissió de la delegada del Govern central a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna i, en cas de no fer-ho, es reclamava al president espanyol, Mariano Rajoy, que la cessés. El PP hi va votar en contra en contra.

En una altra moció, presentada per ICV-EUiA-EPM i PSC, que va ser també votada a favor per ERC i CiU, el Ple es va pronunciar en contra de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

En el text es reclama la vigència de la immersió lingüística, es diu que la LOMCE imposa una visió conservadora i recentralitzadora de l’educació i s’insta la Diputació a seguir oferint la seva col.laboració als ajuntaments per desplegar tant el sistema d’immersió com la Llei d’Educació de Catalunya. El PP hi ha votat en contra.

Per unanimitat de tots els grups va ser aprovada una moció, formulada per ICV-EUiA-EPM, en favor que la Diputació de Barcelona promogui els propers exercicis línies per desenvolupar polítiques actives d’ocupació locals, amb el compromís d’incloure partides específiques per a aquesta finalitat els anys 2014 i 2015.

També per unanimitat de tots els partits  es va tirar endavant una moció, presentada per CiU, en què s’expressa el desacord de la Diputació amb la proposta de la Direcció General de Trànsit d’implantar l’obligatorietat de l’ús del casc per part dels ciclistes en entorns urbans.

ICV-EUiA-EPM promou que la Diputació de Barcelona demani la dimissió de Llanos de Luna

La coalició municipalista ha promogut la condemna a qualsevol tipus d’homenatge a grups o unitats vinculades al franquisme o al nazisme, com va fer la delegada del govern amb la División Azul

ICV-EUiA-EPM va promoure ahir que la Diputació de Barcelona demanés la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per haver homenatjat ex combatents de la División Azul. Amb aquest objectiu, els ecosocialistes van presentar una proposta de moció per la sessió plenària celebrada ahir, que va ser aprovada amb el vot en contra del PP.

En la proposta, ICV-EUiA-EPM demanava que es condemnés qualsevol tipus d’homenatge a grups vinculats al franquisme o al nazisme i en concret rebutja que la delegada del govern espanyol condecorés els aliats espanyols de l’exèrcit nazi.

El president del grup Arnau Funes, regidor a Cornellà de Llobregat i coordinador comarcal d’ICV, va declarar que la intenció de la proposta de moció era fer “una condemna a qualsevol tipus d’homenatge a grups o unitats vinculades al franquisme o al nazisme i considera intolerables les explicacions oficials que intentaven equiparar a l’Associació d’Aviadors de la República que varen defensar la legalitat i la democràcia, amb una unitat que va ajudar al règim nazi”.

“Nosaltres ja ho hem plantejat al Parlament però també volíem que l’ens provincial es pronunciés sobre si cal la dimissió immediata o el cessament immediat de la senyora Llanos de Luna. Som conscients que el govern espanyol i el PP donen suport a la delegada, però volíem que la Diputació de Barcelona també es pronunciés al respecte, i que tots els grups provincials haguéssin de votar aquesta qüestió”, va concloure Funes.

La relació de Llanos de Luna amb el Baix Llobregat, ha estat certament desafortunada

La delegada del govern va denunciar l’Ajuntament de Corbera de Llobregat a causa d’haver-se declarat “territori català lliure”, fet que després es va demostrar, a més, que era fals. També va voler imposar la bandera espanyola a diversos edificis públics de la localitat baixllobregatina, anant més enllà de l’estricta legalitat.

Després d’aquest incident, va ser a Sant Andreu de la Barca, també a la nostra comarca, on Llanos de Luna va homenatjar als membres de la División Azul, en un desafortunat acte convocat per la Guàrdia Civil, que té la seva seu central a aquesta ciutat baixllobregatina.

Aquesta tormentosa relació, dona la clau de perquè el municipi baixllobregatí de Begues, va declarar a Llanos de Luna en el seu ple municipal de maig, “persona non grata”.

Aquesta declaració es va formular a petició d’una moció dels grups municipals de CiU, ERC, Tot per Begues, Gent de Begues i ICV

Enllaços relacionats:

La delegada del govern espanyol a Catalunya vol que Corbera posi la bandera espanyola a les seves instal·lacions municipals

L’Ajuntament de Corbera no posarà més banderes espanyoles i està disposat a assumir el risc

Quaranta persones es concentren contra la “imposició espanyola” a Corbera de Llobregat

Corbera no posarà banderes espanyoles a tots els edificis públics per falta de pressupost

El Parlament reclama la compareixença de Llanos de Luna perquè aclareixi les seves competències

Corbera torna a estar en el punt de mira de Llanos de Luna

Desestimat el recurs interposat per la delegació del govern a Catalunya contra l’Ajuntament de Corbera

El Parlament va demanar ahir la substitució de la delegada del govern espanyol a Catalunya per la seva “actitud hostil” cap a les institucions catalanes

Llanos de Luna entrega des del Baix Llobregat, un diploma als combatents espanyols de l’exèrcit nazi

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here